Jobba, jobba, jobba...

Känner allt mer att jag närmar mig ett vägskäl där det bara finns två val: framåt eller bakåt. Valet kan tyckas enkelt, men det är det inte i realiteten. Att gå framåt innebär nämligen jobb, jobb, jobb... Och eventuella belöningar kommer inte att komma för ens mycket senare.
Har jag kraften?
Har jag viljan?
Har jag ärligheten?
Har jag ödmjukheten?

Senaste dagarnas... (26-28/8)

…träning: det har gått riktigt bra faktiskt – ligger på tre cardipass om dagen och kroppen svarar bra på träningen. Min kondition börjar bli prima och det ska bli sjukt kul att testa den i både löpspår och på tennisbanan när inflammationen i högerlåret släppt. Och om några veckor ska jag börja lyfta blytungt på gymmet  och då är det heller fel att ha prima kondis.

 

…sömn: ojämn, kanske är det så att jag behöver någon att hålla om, någon att gosa lite med på kvällen och morgonen.

 

…musik: Jonatan Johanssons ”Innan Vi Faller”

 

…tacksamhet: har haft lite svårt att känna den riktiga ödmjuka tacksamheten de senaste dagarna, har mer varit lite girig och ego (jag vill HA något).

 

…positiva tanke: har haft så många positiva tankar de senaste dagarna att jag haft svårt att vara deprimerad, vilken känns konstigt, ovanligt och ganska bra.

 

…ilska: Göran Skytte! (utan motivering)

 

…kost: här börjar jag känna mig riktigt nöjd. Både på torsdag kväll och fredag kväll har jag unnat mig lite mer och onyttigare mat (plus lite vin & champagne eftersom jag firat roliga saker tillsammans med vänner), men det har inte känts det minsta fel. För i övrigt har jag ätit exemplariskt. Och har man, som jag, kört 14 träningspass på 5 dagar så är det inga problem att unna sig lite.

 

…klädesplagg: inget särskilt. Däremot ska jag göra en rensning i garderoben snart. Har en massa kläder jag inte använder och som är trista påminnelser om mitt gamla liv. Och precis som FS sa till mig förra helgen, genom att behålla dem så är det som om jag inte riktigt gått vidare…

 

…X: jag såg henne i går på Sats Kungsgatan (hon var så otroligt vacker), men hon såg inte mig, och jag gav mig inte till känna. Hon dansade och såg så lycklig ut vilket fick mig att känna att jag inte ville störa. Hon har det haft det tungt också och jag kände att jag unnade henne glädjen.


Gårdagens… (25/8)

…träning: På morgonen blev det 45 min i stavgångsmaskinen och 1 000 meter siming, på lunchen 30 min spinning och 30 min core och på kvällen ett 75 minuters yogapass. Allt enligt plan med andra.

 

…sömn: Riktigt bra – djup och avslappnad och drömmarna är stimulerande.

 

…musik: Vad som helst med Roxy Music

 

…upplevelse: Cykla. Ordnade en cykel i går och det var verkligen positivt. Sparar massor av tid och får massor av nyttig vardagsmotion.

 

…tacksamhet: Jag är tacksam att jag är mogen nog att fatta att jag ska ha hjälm när jag cyklar. Känner mig inte det minsta töntig.

 

…positiva tanke: Vad som än händer så kommer det att gå.

 

…ilska: Skulle kunna skriva pappa igen, men i går försökte han lite faktiskt…

 

…kost: Så här såg/ser min cardiodiet ut.

Proteindrink som tas mellan stavgången och simning

Frukost: surdegsbröd med rostbiff, två kokta äggvitor och en cocktail av kosttillskott

Proteindrink cirka 45 min före lunchcardion

Proteindrink direkt efter lunchcardion

Lunch: intas timme efter lunchcardion och då är det kött och grönsaker som gäller

Mellanmål: Surdegsbröd med rostbiff, lite frukt, proteindrink och en cocktail av kosttillskott

Proteindrink direkt efter kvällsträningen

Middag: intas en timme efter träningen och då är det äggviteomelett och lite grönsaker som gäller

En halvtimme innan läggdags blir det en ketamindrink

 

…klädesplagg: En blårandig Rykkel t-shirt – den är grymt snygg.

 

…X: Är lite orolig att anledningen varför jag mått riktigt bra i två dagar är att jag undermedvetet går och hoppas på att få henne tillbaka på grund av brevet jag skrev. Om det är så, är jag ute på väldigt tunn is

 

…överraskning: En väldigt sexig tjej, som jag tränat lite PT-cirkel med, tog kontakt med mig utanför för Sats Kungsgatan i gåt. Tyvärr babblade jag på alldeles för mycket – eller kanske inte…


Gårdagens… (24/8)

…träning: Så där ja, då var man i gång med cardiodeffen. Gick över förväntan första dagen. På morgonen blev det 30 min stavgång och lite sjukgymnastik för mitt infekterade högerlår. På lunchen blev det 60  minuter yoga och på kvällen blev det 45 minuter pulsspinning och ett corepass.

 

…sömn: Riktigt bra faktiskt.

 

…musik: Jürgen Paape http://www.youtube.com/watch?v=BKCue4s4Cbg

 

…upplevelse: Helt klart pulsspinning.

 

…tacksamhet: Går till JL, han är försiktig, men han är inte feg eller dum. Därför blir hans råd oftast de bästa när det är känsliga situationer.

 

…positiva tanke: Att jag faktiskt kan förlåta mig själv ibland.

 

 

…kost: Endast en dag in i deffen blev jag ganska besatt av godis, nästan komiskt faktiskt.

 

 

…X: Nu är brevet skickat! Ett värdigt och respektfullt brev. Känns bra.


Helgens...(21-23/8)

…träning: Helgen har varit lugn, bara lite stavgång (30 min) och simning (500 meter) på morgonen. Kroppen behövde verkligen vilan inför de kommande veckorna då ska det ska hårdköras cardio kombinerat med kalorisnål diet.

 

…sömn: Över förväntan. Har inte sovit ensam (men inget sex) vilket säkert hjälpt en hel del. Så otroligt skönt då kroppen verkligen behövde återhämta sig och få lugn och ro att växa lite.

 

…musik: Fun City med John Barry.

 

…upplevelse: Att återigen upptäcka att när man släpper greppet lite och skiter i sin rädsla så kommer en liten orkan av positiva biverkningar.

 

…tacksamhet: FS, tack för att du kom och hälsa på i helgen, talade med mig, höll om mig och på alla de sätt var en underbar vän.

 

…kost: Har passat på att vräka i mig ganska mycket utan att för den skull tappa konceptet fullständigt.

 

…klädesplagg: Plockade fram ett par gamla Helmut Lang-jeans som satt helt okej – men om de sys in ett par centimeter kommer de att sitta perfekt.

 

…X: Långsamt, långsamt började jag släppa greppet lite i helgen. Nyckeln är att fokusera på vad jag påverka i mitt liv, inte vad någon annan kan göra.


Gårdagens… (20/8)

…träning: I går var det hundra procent vila för första gången på tolv dagar. Så otroligt skönt.

 

…sömn: Sover inte alls bra just nu, riktigt jobbigt är det.

 

…upplevelse: Usain Bolt!!!

 

…ilska: Fortfarande min pappa – jag sträcker inte bara ut handen, utan en hel famn, ändå fortsätter han precis som vanligt. Det gör så jävla ont…

 

…kost: I går vräkte jag i mig en massa onyttigheter (dock inget socker). Känns inte alls dåligt eftersom det känns som om kroppen suger upp alltihopa och gör om det till slimmade muskler…hahaha…

 

…klädesplagg: Är så glad att jag börjat träna eftersom det gjort att jag kan använda lite tightare kläder. Speciellt linnen – i går blev det ett vit Levislinne.

 

…X: Ahhhhhhhh…. Vet inte vilken fot jag ska stå på. Hade tänkt skriva ett långt brev, men nu känner jag inte alls för det längre. Är rädd, arg, ledsen, likgiltig….


Gårdagens… (19/8)

…träning: 40 minuter i stavgångsmaskinen och 1 500 meter simning på morgonen, styrketräning (rygg och triceps) och lite mer simning (500 meter) på eftermiddagen. Nu blir det vila i två dagar – är så tung i kroppen.

 

…sömn: ingen vidare alls – vaknar och tänker på mitt X ständigt. Hoppade sömntabletterna, vill vänja av mig från dem helt och hållet.

 

…musik: Like You (Supermayer Mix) med Gui Boratto – fantastisk spinninglåt.

 

…ilska: min jävla pappa – världens största barnrumpa!


Gårdagens… (18/8)

…träning: 45 minuter stavgångsmaskin (eller heter den något annat) och 1 000 meter simning på morgonen. Styrketräning (bröst och biceps) på eftermiddagen (körde tyngre än någonsin tidigare och slog personligt rekord i bänkpress, 85 kg).

 

…tacksamhet: tog ett väldigt förnuftigt och bra beslut i går, så jag var mest tacksam mot mig själv.

 

…ilska: en gång i veckan går jag på samtal i kommunens regi angående drogmissbruk. Det är meningen att dessa samtal ska vara ett stöd för mig. Helt ärligt så är samtalen ett stort skämt – för i grunden får man ingen hjälp alls utan det är mer ett spel för galleriet så att det ska verka som om kommunen ”gör något”. Personer som inte är lika motiverade som jag är helt körda. I går visade sig det extra tydligt då personen jag pratar med tydligt visade att denne inte lyssnar alls – än mindre förstår vad jag säger…

 

…kost: Standardfrukost, lunch på en japansk restaurang i Vasa (kyckling) och middag på Caleo (massor av god mat och sällskap av en vän som förmodligen har haft Sveriges bästa kondition och inställning till träning).

 

…X: funderar som bäst vad jag ska svara henne – vet bara att det kommer att bli ett långt och väldigt ärligt svar.

 

…fråga: hur ska jag lägga upp träningen och kosten den närmaste tiden? Det lutar allt mer åt att de närmaste två veckorna blir extremt cardioinriktade kombinerade med någon variant på en atkinsdiet.

 

…hopp: talade FS i går kväll, hon är verkligen helt fantastisk. Frågan är om jag någonsin har träffat en mer intressant kvinna. Hon är verkligen något alldeles extra; synd bara att jag är allt annat än ett pojkvänsämne just nu…


Gårdagens (17/8)

 

 

…träning: på morgonen blev det halvtimme i stavgångsmaskinen och 1 000 meter simning, på eftermiddagen blev det styrketräning (axlar och underarmar).

 

…sömn: helt okej, men det beror mest på att jag börjat ta Propavan (det svagaste sömnmedlet som säljs på apoteket) igen efter två veckors uppehåll.

 

…musik: eftersom det ringer i mina öron fortfarande – My Bloody Valentine i lördags var mäktiga och fantastiska. (I dagens SvD finns en rättelse gällande My Bloody Valentine som jag är upphovsman till – grymt nördigt.)

 

…tacksamhet: går till min vän DX – han ger mig helt fantastiska tips. Ska berätta mer om vad han tipsat om senare.

 

…kost: till frukost blev det surdegsbröd med rostbiff och kokta ägg, till lunch blev thaibuffé på Amazing Thai (Vasagatan) och till middag blev det ryggbiff med caprese. Mellan måltiderna diverse proteindrinkar och proteinbars.

 

…klädesplagg: mina ljusa D&G-jenas satt fantastiskt bra på mig i går, bättre än någonsin faktiskt.

 

…X: Fick ett oväntat långt mail av henne i går. Det var ganska fint skrivet även om andemeningen i innehållet var att jag ska glömma henne och inte hoppas överhuvudtaget. Nu funderar jag som bäst hur jag svara, men jag tänker fundera ordentligt innan jag gör det.

 

…bio: såg "Sommaren med Göran" i VIP-salongen på Bergakungen. Var faktiskt ganska skoj – svenska komedier brukar annars vara deprimerande tråkiga.

 

mätning: vägde 84.5 kilo och hade 9.8 % i fett (med den siffran ska tas med en nypa salt eftersom det var en sådan där manick som man håller i händerna, men det positiva är att när jag mätte med manicken för en månad sedan var min vikt 82 kilo och fettprocenten 10.5 %).


Bara en början

Snart snart ska jag börja skriva om mitt lilla liv... 
Funderar som bäst på formen för skrivandet på bloggen. Någon form att fast listning blir det nog - gillar fasta strukturer (numer).

Puss puss

RSS 2.0